Selecteer een pagina

IEP! (7+)

naar het boek van Joke van Leeuwen 

 Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman spelen het verhaal van Warre en Tine, die iets vreemds in de tuin vinden. Het lijkt wel een vogel in de vorm van een meisje. Of… een meisje in de vorm van een vogel. Tine wil het houden, maar het heeft vleugels en al snel is ze gevlogen.

Bijna geen boek dat zoveel in de prijzen viel als Iep! uit 1996. Joke van Leeuwen ontving er onder meer de Woutertje Pieterse Prijs, De Gouden Uil en de Zilveren Griffel voor. De sfeer en rijkdom van de oorspronkelijke tekst blijft volledig behouden in deze verrassende bewerking. Boeschoten en Guthman maken er net zo’n gelaagde en geslaagde voorstelling van, een ode aan de verbeelding. De acteurs wekken het vogelmeisje tot leven met eenvoudige materialen in een ontroerende voorstelling over verlangen, liefde en loslaten.

Iep! – een familievoorstelling voor kinderen, ouders, tantes, ooms en grootouders – speelde twee seizoenen in Nederland en België. 

Credits

Tekst

Tom Sijtsma (naar het boek van Joke van Leeuwen)

Regie

Bruun Kuijt

Spel

Ottolien Boeschten
Gerold Guthman

Vormgeving

Jolanda Lanslots

Productie

Boeschoten & Guthman
Kikproductions

Fotografie

© Ben van Duin

Pers

Scenes.nu

“Liefdevol spel in Iep! Viegeltje is uitgevlogen. Haar ouders vinden dat maar niets en proberen elkaar te troosten. ‘Van bovenaf zie je meer en heb je meer controle’ zegt moeder Tine tegen vader Warre. Het is maar een van de vele fraaie zinnetjes.”

De Volkskrant

“Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman kiezen voor de verwonderde aanpak van de kracht van de verbeelding: in hun bewerking van Joke van Leeuwens boek Iep! stellen ze zich voor waar Vliegeltje allemaal naar toe gevlogen zou kunnen zijn. Vervolgens verbeelden ze die situatie met simpele middelen als doekjes, koffiekopjes, lampjes en houten vogelhuisjes.”

ander werk

MEIS!

jeugdvoorstelling 6+ 

OORLOGS GEHEIMEN

jeugdvoorstelling 9+

IEP!

jeugdvoorstelling 7+